vineri, 23 decembrie 2011

Nu este timp !

E adevarat ca tara noastra nu trece printr-o perioada tocmai roz. E adevarat si ca lucrurile par sa nu se indrepte deloc. De ce se intampla treburile astea stim cu totii, ca ne place sau nu, ca vrem sa admitem sau nu, se intampla pentru ca cei de sus, cei ce spun ca ei conduc tara, fura. Fura pentru a isi cumpara masini de care nici nu se pot bucura, pentru ca s-au bagat si in banii de autostrazi, pentru a isi construi case in care nu au timp sa locuiasca, sunt prea ocupati cu furatul. Si uite asa un doctor castiga in jur de 3000 de lei pe luna pentru ca salveaza vieti, un profesor castiga in jur de 2000 de lei pe luna pentru ca cultiva informatii pe creierele oamenilor, iar un politician castiga 30000 de euro pe luna ca sa ne faca pe noi, restul populatiei, sa credem ca ei conduc tara.
Dar, dragilor, nu v-ati saturat sa va plangeti ca salariile sunt mici, ca statul nu ajuta, nu v-ati saturat de carcotiti persoanele publice din politica Romaniei, cum si cat au cheltuit pe vacante, masini sau cat de "in trend" sunt femeile din Parlament? Pentru ca asta se face! Se carcoteste, se plange, dar nimeni nu indrazneste sa se ridice in picioare si sa spuna "STOP!". Si voi sperati la mai bine. Voi sperati ca va vor acorda subventiile la electricitate si ca de luna viitoare va vor adauga 100 de lei la salariu. Nu, asta nu se va intampla. Nu acum si nu peste 10 ani. Din contra, salariile vor scadea de la luna la luna iar pe facturile de la electricitate veti observa o crestere a sumei de plata considerabila cu fiecare luna.
Pai cum sa se amelioreze cumva "starea generala a tarii" daca generatia ce vine din urma, "viitorul Romaniei" este format din adolescente de 15-20 ani care singurele griji care le au sunt inaltimea tocurilor, lungimea rochiei si preturile fardurilor de la L'Oreal si adolescenti care nu isi mai masoara superioritatea in notele de la scoala, ci in grade de alcool % iar singurele liste care le au este cu numarul fetelor care au reusit sa le seduca, acele "trofee" de care am auzit cu totii. Pentru ca ei nu mai citesc Tolstoi, Dostoevski sau Goethe, ei citesc acum prospectele anticonceptionalelor si reviste pentru barbati, iar in ochii lor profesorii nu sunt oamenii care au invatat o viata intreaga sa-i invete pe ei carte, profesorii sunt niste fraieri luati in batjocora pentru ca le ocupa timpul lor pretios cu lectii lungi si plictisitoare.
Cand intrebi azi o domnisoara :"Tu ce vrei sa te faci cand te faci mare?", sa nu te miri ca opt din zece fete iti vor raspunde "fotomodel". Tu nu le vezi cum vor sa-si ascunda cei 15 ani sub o masca a unei doamne de 27 cel putin. Tu nu vezi cum au lasat papusile pentru cluburi si au aruncat pixul din mana pentru un pachet de tigari? Cat despre ei...fetele care invata pentru examenul de a doua zi sunt fraiere, ca uite ce distractie au ratat la discoteca.Si ii mai auzi ca femeia ideala, e o femeie independenta. Patetic. Nu e deloc de mirare ca ponderea de promovare a examenului de Bacalaureat nu trece de 60%.
Iar voi va plangeti. Nu este timp de plans de mila. Vreti ca tara asta sa fie un loc mai bun. Vreti cresteri a salariilor si vreti ca cei de sus sa se opreasca din furat. Educati-va copiii, oameni buni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu